Ferrari 599 Fiorella влиза догодина във Formula Drift с 930 к.с.

Италианският дрифт пилот Федерико Серифо превърна Ferrari 599 в мощна 930 к.с. V12 дрифт машина

Преди две седмици ви показахме прясно видео с една от колите на италианския дрифт пилот Федерико Серифо. Тогава не предполагахме, че към мощната му 1000 к.с. Toyota GT86 2JZ Turbo ще се присъедини нещо далеч по-ексклузивно. Нещо като Ferrari 599, подготвено за дрифт.

Новият проект на Федерико Серифо носи името Fiorella и е разработен съвместно FFF Drifting Department – същите, които правят и GT86-цата. Дрифт специалистите екипират 6,0-литровия атмосферен V12 двигател на Ferrari 599 с две турбини Rotrex, нови изпускателни и всмукателни колектори, интеркулер и ново охлаждане. Резултатът дотук е мощност от 930 к.с. и максимален въртящ момент от 1160 Нм.

Заводската скоростна кутия е заменена с 6-степенна подсилена трансмисия с карбонов съединител.

Наред с това от FFF Drifting Department махат всичко излишно от интериора на това Ferrari 599 и го оборудват с ролкейдж, две състезателни седалки и волан Sparco, хидравлична ръчна и състезателна електроника.

Дрифт проектът Ferrari 599 Fiorella продължава с бодикит, включващ огромни арки на калниците, масивно задно крило, преден сплитер и заден дифузьор. Предното окачване е заменено с Öhlins и е преправено за дрифт, оригиналните джанти са заменени с 20-цолови капли на OZ Racing и е монтирана нова изпускателна генерация. Повечето компоненти са изработени от въглеродни влакна.

През сезон 2018 Федерико Серифо планира да участва с Ferrari 599 Fiorella в американската Formula Drift и в по-големите международни състезания.

Още снимки на Ferrari 599 Fiorella

Comments

отговори